ARDENNEN BIVAK JEUGD

2024

Drie dagen

Wild Skills

Min 10 max 20

€350/pp

De Trip

Alles in, met en over natuur! Leer de kunst van de bivak in de Belgische Ardennen. Een driedaagse ervaring gericht op ontwikkeling van zelfredzaamheid, oplossingsgerichtheid, improvisatie en kennis over de wildernis. Geïnspireerd op onze originele levensstijl buiten in de wildernis, maar toegepast op ons leven van vandaag.

Hoe kunnen we een natuurlijke omgeving om ons heen lezen, betekenis geven en in ons voordeel gebruiken? Navigeren met middelen zoals een met kaart en kompas, oriënteren aan de hand van de omgeving om je heen en de sterren, hoe werkt dat? Kom meer te weten over wat je kunt eten uit de natuur, dat onkruid eigenlijk niet bestaat en dat elk seizoen z’n eigen wildplukcharmes kent. Leer bomen aftappen en natuurthee zetten voor je drankjes on-the-go. Uiteraard nadat we je geleerd hebben hoe je water uit de natuur kunt zuiveren. Maar ook gaan we experimenteren met vuur maken, tondel leren verzamelen uit de directe omgeving en houtbewerken met verschillende tools.

Een onderkomen maken in de natuur, hoe werkt dat eigenlijk? Want slapen onder de sterren is natuurlijk iets wat je eens in je leven gedaan moet hebben. Wat zijn primaire survivalbasics en wat zit er in een survivalkit? Wat kun je afleiden uit de natuur om je heen, de sterren en de zon? Je gaat je verplaatsen door het bos in het donker en ervaren waar je rekening mee moet houden. En uiteraard genieten we drie dagen lang van de groene omgeving van de Ardennen, mooie uitzichten, de zonsopkomst en fluitende vogels.

Vanuit ons eigen basecamp werken toe naar een uitdagende eindoefening waarbij je al het geleerde in de praktijk gaat brengen, waarna je voortaan met alle vertrouwen en de juiste skills op pad kan. Een leerzame maar bovenal mooie ervaring waar je de rest van je leven op kan vertrouwen!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 2 wildernisgidsen
  • ons eigen privébasecamp met boshut
  • outdooruitrusting (tarp, kompas, kaart, mes, firesteel, etc.)
  • buitenmaaltijden bereid op vuur in onze eigen buitenkeuken
  • bivakovernachtingen off the grid
  • wilderniskennis, inspiratie, skills
  • een onbetaalbare terug-naar-de-natuur-ervaring

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en een reisverzekering.

Leeftijdscategorie: 14 – 18 jaar

Data

2024 – datum volgt

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze trip is bedoeld voor de avontuurlijke jeugd (14-18 jaar) die een eerste kennismaking wil met wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een goede basisconditie is wel een vereiste tijdens deze trip. Naast de verschillende wildernisactiviteiten lopen we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gidsen tijdens deze trip

Team kids

Deze trip wordt begeleid door een team van Rewild-instructeurs die veel ervaring hebben in het werken met kinderen, pedagogiek en buitenactiviteiten. Ook is elke begeleider opgeleid in eerste hulp.

Reisprogramma

We zien elkaar om 18.30 uur bij het verzamelpunt in de Belgische Ardennen vanaf waar we de natuur induiken en ons onderdompelen in het wild. Het specifieke verzamelpunt krijg je voor vertrek van ons te horen. Na drie dagen komen we verwilderd, voldaan en verrijkt uit de bush. Slapen doen we tijdens deze trip buiten in een zelfgemaakte shelter, onder een tarp of een ander simpel onderkomen.

Impressie