Alt Pirineu Traverse

 

Wie de Pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië. Maar wij wel. We nemen je mee naar een verborgen speeltuin in de Catalaanse Pyreneeën. Waar rewilden woestenij, wilde dieren, ongerepte natuur en uitzichten in de categorie krankzinnig mooi betekent. We gaan op pad in het Pallars Sobirà gebergte, de trotse eigenaar van twee van de vijf Catalaanse Natuurparken. Als toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten is Natuurpark Alt Pirineu van groot belang voor de natuur. Een gebied met een enorm rijke flora, waar beren en andere bijzondere dieren in het wild leven. In een zesdaagse traverse doorkruisen we dit park in Spanje, op de grens met Frankrijk en Andorra!

Tijdens deze hut-naar-hut zwerftocht wisselen bossen en (gletsjer)meren zich af met indrukwekkende rotspartijen en 3000 meter hoge toppen. Wij beklimmen de hoogste van het stel, de Pica d’Estats. Met 3134 meter ook meteen de hoogste van heel Catalonië. We maken flinke dagen en genieten optimaal van al het moois om ons heen. We hiken vijf dagen door steil terrein met een dagrugzak. Een dagroute bevat tussen de 10 tot 20 kilometer en 1000 tot 1500 hoogtemeters. Daarom is voor deze reis een goede fysieke wandelconditie nodig. Elke dagtocht sluiten we af met een bergmaal in de hut en voor de liefhebbers een duik in een meer. De avonden staan in het teken van zonsondergangen en gezelligheid. Na 6 dagen reizen we verwilderd en voldaan terug naar Nederland met een onvergetelijke ervaring rijker. Bij boeking krijg je een uitgebreid reisprogramma en een inpaklijst.

5 t/m 10 september 2019 – €650,- per persoon – maximaal 10 personen – vertrek vanaf 6 personen

  • 5 overnachtingen in berghutten
  • ontbijt, lunch en avondeten in de berghut
  • twee gidsen en indien nodig stijgijzers en pickels
  • vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen is je vervoer naar de Pyreneeën. Rewild organiseert het vervoer naar het startpunt van de traverse per trein, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid af te reizen. Bijvoorbeeld met de auto of een vliegreis naar Barcelona en vanaf daar verder met een privébus of taxi.

Thema: Rewild Your Trips

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●●○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●○○○