Alt Pirineu Traverse

ALT PIRINEU TRAVERSE

11 t/m 17 juli 2022

7 Dagen

Wild Fitness

Min 6 – max 10

€1095/pp

De Trip

Wie de Pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië. Maar wij wel. We nemen je mee naar een verborgen parel in de Catalaanse Pyreneeën: Natuurpark Alt Pirineu. Een prachtige plek voor een krachtige reset. In een zegdaagse traverse doorkruisen we de rauwe Pallars Sobirà bergen, op de grens met Frankrijk en Andorra. Off-the-grid, zwervend van hut naar hut kom je tot rust, tot jezelf en tot verbondenheid met de serene natuur om je heen. Een verfrisser voor de geest.

Als toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten is Natuurpark Alt Pirineu van groot belang voor de natuur. Een gebied met een enorm rijke flora, waar beren en andere bijzondere dieren in het wild leven. Het is er ruig, leeg, groot en allemachtig wild. Tijdens de tocht wisselen bossen en (gletsjer)meren zich af met indrukwekkende rotspartijen, 3000 meter hoge toppen en prachtige groene dalen met watervallen en kleurige bloemen. Een met de natuur neemt de wildernismodus bezit van ons, zwemmen we in de meren en beklimmen we de hoogste top van Catalonië: de Pica d’Estats (3134 meter). Niet moeilijk, wel een ervaring. Het uitzicht op de top is fenomenaal: 360 graden vrij zicht over de toppen van Andorra en de Catalaanse en Franse Pyreneeën.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • zes overnachtingen in bemande berghutten
  • ontbijt en diner in de hutten, lunch onderweg
  • een international mountain leader en een wildernisgids
  • groepsveiligheidsuitrusting
  • een frisse mind en een daadkrachtige terug-naar-je-natuur-ervaring

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Spanje en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Iedereen is vrij om op eigen gelegenheid te reizen, maar afhankelijk van de mogelijkheden nemen wij het voortouw in een treinreis of een roadtrip met de auto.

Data

11 t/m 17 juli 2022

Alt Pirineu Traverse

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Rewild Your Fitness: de dagen zijn intensief en fysiek. We hiken door steil terrein met een dagrugzak en een dagroute bevat tussen de 10 tot 20 kilometer met 1000 tot 1500 hoogtemeters. Daarom is voor deze reis een goede wandelconditie nodig. Na 7 dagen reizen we verwilderd en voldaan terug naar Nederland met een onvergetelijke ervaring rijker.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●●●○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisschema

Reisdag

We reizen af naar de Catalaanse Pyreneeën. Na het landen in de nieuwe omgeving en een gezamenlijk Catalaans diner brengen we de nacht door in een boerderijhuis op een kampeerterrein in een rustige vallei omgeven door natuur.

Wilding in

Vandaag staat in het teken van het loslaten van de alledaagse dynamiek en het verbinden met de serene wilde wereld om ons heen, voordat we beginnen met de traverse door Natuurpark Alt Pirineu.

Alt Pirineu Traverse

Vier dagen lang puur natuur. Onthaasten, niks moeten, lekker hiken van hut naar hut, picknicken op de route en dineren in alle gezelligheid met elkaar. 

Reisdag

Na een wilde reis worden we wakker op het beginpunt van de tocht en is het tijd voor de terugreis naar huis.

Impressie