ALT PIRINEU TRAVERSE

22 t/m 28 juli 2023

7 Dagen

Wild Fitness

Min 7 – max 10

€1090/pp

De Trip

Wie de Pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië en Andorra. Maar wij wel. We nemen je mee naar een verborgen parel: Natuurpark Alt Pirineu. Een prachtige plek voor een huttentocht. We doorkruisen de rauwe Pallars Sobirà bergen in Catalonië en Andorra, op de grens met Frankrijk. Off-the-grid, zwervend van hut naar hut worden we een met de natuur en neem de wildernismodus bezit van ons.

Het is er ruig, leeg, groot en allemachtig wild. Tijdens de tocht wisselen bossen en (gletsjer)meren zich af met indrukwekkende rotspartijen, 3000 meter hoge toppen en prachtige groene dalen met watervallen en kleurige bloemen. Een met de natuur gaan we op in het berglandschap, zwemmen we in de meren en beklimmen we toppen van meer dan 3000 meter. Niet moeilijk, wel een ervaring. Het uitzicht boven is fenomenaal: 360 graden vrij zicht over de pieken van de Pyreneeën. Als toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten is Natuurpark Alt Pirineu van groot belang voor de natuur. Een gebied met een enorm rijke flora, waar beren en andere bijzondere dieren in het wild leven.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Rewild mountain leader
  • vier overnachtingen in bemande berghutten
  • ontbijt, lunch en diner vanuit de hut
  • twee overnachtingen bij een gezellig Catalaanse huis
  • ontbijt en diner in Catalaans huis
  • groepsveiligheidsuitrusting
  • een frisse mind en een hoop plezier

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks voor tijdens het lopen, je vervoer naar de Pyreneeën en een bergsportverzekering. Rewild zal het voortouw nemen om gezamenlijk te carpoolen naar Spanje. Tip: de verzekering kan bij de NKBV worden afgesloten.

Data

22 t/m 28 juli 2022

Alt Pirineu Traverse

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en het is belangrijk om fysiek fit te zijn. We hiken door steil terrein met een dagrugzak en een dagroute bevat tussen de 10 tot 20 kilometer met 800 tot 1500 hoogtemeters. Soms over moreneterrein, resterende sneeuwvelden, gras en rotsen. Daarom is voor deze reis een goede wandelconditie nodig. Na 7 dagen reizen we verwilderd en voldaan terug naar Nederland met een onvergetelijke ervaring rijker. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●●○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Reisschema

Reisdag

We reizen af naar de Catalaanse Pyreneeën. Na aankomst in een mooie groene vallei en een gezamenlijk Catalaans diner, brengen we de nacht door bij een rustig Catalaans huis omgeven door natuur en bergen.

Alt Pirineu Traverse

Vijf dagen lang puur natuur. Onthaasten, niks moeten, lekker hiken van hut naar hut, picknicken op de route en dineren in alle gezelligheid met elkaar. We lopen soms lange dagen en best wat hoogtemeters, maar de uitzichten en de omgeving zijn het meer dan waard!

Reisdag

Na een wilde reis vol indrukken worden we weer wakker bij het Catalaanse huis. Lichtelijk rozig en volledig voldaan vertrekken we naar huis.

Impressie