Accursed Mountains Balkan

ACCURSED MOUNTAINS BALKAN

11 t/m 18 juli 2022

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 10

€1095/pp

De Trip

Deze trip is volgeboekt!

Voor mensen met een bijgelovige neiging kan het vooruitzicht van een wildkampeertocht door de Dinarische Alpen in de Balkanlanden Albanië en Montenegro wellicht leiden tot enige nervositeit. Dit deel van de Alpen staat namelijk bekend als de ‘Accursed Mountains’, oftewel de vervloekte bergen. Lang was reizen in deze regio onmogelijk, maar in de afgelopen decennia heeft de Balkan een transformatie ondergaan tot een uitnodigende plek voor wildernisreizen. De landschappen zijn wild, ruig en ongerept: weelderige groene valleien, oude bossen, met bloemen bezaaide alpenweiden en hogerop indrukwekkende wanden, spitse pieken en graatjes van kalksteen en dolomiet. Rewilden in optima forma dus!

Maar wat een trip door de bergen in de Balkan echt uniek maakt, is de historische en culturele context. Rondtrekkend door het gebied word je herinnerd aan het gespannen verleden door overblijfselen in de vorm van verlaten militaire hutten en geïmproviseerde nederzettingen die tot schuilplaats zijn aangepast door herders. Deze worden door onverharde paadjes met oude bergdorpjes verbonden, waar het pastorale leven van herders, handelaren en bergvolk van weleer al eeuwenlang doorgaat. Eenmaal boven in de bergen zijn er weinig tekenen van actuele menselijke invloed. Geen voorzieningen, geen berghutten of liften.

Vergezeld door lokale herders en paarden en uitgerust met ons eigen tentenkamp gaan we op ontdekkingstocht door het meest ruige westelijke deel van de Accursed Mountains, op zoek naar de roots van de Balkanese bergbevolking. Een week lang verkennen we het achterland van de Balkan te voet, beklimmen we de hoogste toppen van de Dinarische Alpen, bezoeken we de lokale bergbewoners en ervaren we de cultuur en gastvrijheid van deze streek.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in traditionele Albanese accommodatie of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden van lokale kost
  • gebruik Rewild groepsuitrusting
  • lokale gids, herders en paarden
  • Nederlandse wilderness guide
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Podgorica, eventuele uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

11 t/m 18 juli 2022 (VOL)

Accursed Mountains Balkan

Thema en niveaus

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor deze tocht is een goede conditie vereist en ervaring in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Buitenspeelbaas, wildernisgids en bijna Mountain Leader. Verslaafd aan inheemse culturen en outdoorfotografie. Groot fan van het Midden-Oosten en toch wel bezeten van bivakjes. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag

Na onze vliegreis naar Podgorica en vervolgvervoer met een privébus naar de bergen verblijven we in een plattelandsguesthouse in de vallei. 

Wildkampeertrektocht door de Accursed Mountains

Een week lang zwerven we dwars door het meest ruige deel van de Accursed Mountains in op de grens van Balkanlanden Albanië en Montenegro. Zelfredzaam met ons eigen tentenkamp en als team vergezeld door lokale herders, paarden en gids trekken we door de bergen en lopen we dagelijks tussen de 10 en 20 km met de nodige hoogtemeters (6-10 uur). We kamperen in het wild, slapen bij de lokale bergbewoners en doen ons tegoed aan de lokale Balkanese bergkeuken. Ruige toppen en wilde valleien wisselen zich af met mooie watervallen en meren. De paarden dragen ons eten en basecamp, waardoor we lichtbepakt en wendbaar onze dagtochten kunnen maken. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest sluiten we de trip af in Balkanese stijl met een traditioneel diner.

Reisdag

Terug naar Nederland met een unieke en authentieke ervaring in de pocket.

Impressie