Rewild organiseert bijzondere reizen

We nemen je mee de wildernis in, vaak ver weg van de bewoonde wereld. Want buiten zijn, reizen en avonturen aangaan zijn fundamentele dingen die in onze natuur zitten. Het daagt je uit, houdt je weerbaar en fris – zowel fysiek als mentaal. Maar het leven van vandaag speelt zich steeds meer binnen af, de digitale wereld neemt bezit van ons en meer dan ooit zijn we gewend aan comfort en gemak. Een tijd waarin oorspronkelijke vaardigheden verdwijnen en we steeds meer vervreemden van de natuur en onze originele levensstijl. Het lijkt daarmee wel of we vergeten waar we vandaan komen. Daarom maken we de wildernis weer toegankelijk en brengt ons gidsteam je opnieuw in contact met de natuur. Rewild yourself!

Terwijl het moderne leven complexer wordt en het tempo steeds meer toeneemt, zijn dingen onderweg buiten minimalistisch en eenvoudig. Samen teruggeworpen op de basis, met elkaar saamhorig de handen uit de mouwen en veel moeite doen voor basale dingen. Dealen met een onvoorspelbare realiteit vol uitdagende omstandigheden om te voorzien in primaire behoeften. Moeite die zich terugbetaalt in voldoening, euforie en vertrouwen in eigen kunnen. Op pad zijn in de natuur biedt de ultieme setting om de waan van de dag los te laten, tevredenheid te vinden in simpliciteit en comfortabeler te worden in discomfort. Met zelfredzaamheid als uitkomst.

Kaukasus Experience Georgië

Rauwe natuurbeleving

Door de natuur intens te ervaren en beleven hopen we bewustwording te creëren voor het positieve effect hiervan op ons welzijn. En daarnaast het besef van de menselijke impact op natuur, de plaatselijke omgeving, flora en fauna. Want hoe meer we vervreemden van de natuur, hoe minder bewust we ermee omgaan.

Jordanië Camels & Bedouins

Minimalistisch

Bij Rewild hanteren we een minimalistische stijl van reizen met zo min mogelijk negatieve impact. Het overgrote deel van de reis brengen we te voet door. Met de benenwagen in de natuur op plekken waar je alleen met fysieke arbeid kan komen. Hoofdzakelijk in tentjes met onze eigen spullen op de rug, simplistisch zonder veel luxe en comfort. De plekken waar massatoerisme heerst vermijden we, we hanteren kleine groepen en reizen in de seizoenen waarin het rustig is om zo de druk op de natuur te spreiden.

Bush Expedition Maasai Kenia

Lokaal bijdragen

De wildernis in doen we op ecologisch en cultureel verantwoorde wijze, met respect voor lokale gebruiken. Zo slaan we op een eerlijke manier de handen ineen met plaatselijke partijen en gidsen die duurzaamheid voorstaan, hetzelfde gedachtegoed hebben als wij en in harmonie met natuur leven. Dus geen grote hotelketens waar de lokale bevolking weinig van terugziet. Niet alleen kunnen we op die manier teruggeven aan de gemeenschap en lokaal van betekenis zijn voor de bewoners, familiebedrijven en lokale gidsen. Ook overbrug je culturele verschillen, schep je wederzijds begrip en vind je connectie door met een open houding interesse te tonen in andere levensstijlen.

Kaukasus Experience Georgië

Transport

Hoewel we minimalistisch reizen en het grootste deel van de reis op eigen kracht doen zijn er spullen en transport nodig om de reis te volbrengen.  Daarom gebruiken we voor delen van een trip ook de trein, auto of een vliegtuig doen. Om de CO2-voetafdruk te beperken is voor een groot deel van de trips geen vliegtuig nodig en hebben voor jullie de mooiste plekken dichtbij huis gezocht. Want treinreizen en roadtrippen in carpoolvorm met de Rewild-bus is minstens zo gezellig! De reizen waarvoor we vliegen zijn dan ook meteen echt bijzonder.

Wild Human REWILD

Materiaalgebruik

Ook voor al je outdoor benodigdheden kun je bij Rewild terecht. Bij Rewild zorgen we voor het delen en verhuren van outdoor uitrusting van hoogstaande merken. Zo werken we nauw samen met onze duurzame partner Rab. Door materiaal te delen en verhuren, verhogen we de gebruiksgraad en verlagen we onze voetafdruk als het gaat om materiaalverbruik en aanschaf van nieuwe materialen. We kiezen voor 2e hands in plaats van nieuw en houden kwaliteit boven kwantiteit. Materiaal en uitrusting geven we een tweede leven en daarvoor kiezen we in plaats van vervanging, voor reparatie. Dit doen we in samenwerking met Rab.

Team

 

Het team van Rewild bestaat uit enthousiaste outdoorfanaten die jou graag dé onvergetelijke wilderniservaring geven. Het gidsteam van Rewild bestaat uit ervaren specialisten die over de juiste skills, kennis en diploma’s beschikken om jou veilig een onvergetelijke tijd te bezorgen. We beloven je plechtig mee te nemen naar de mooiste plekken!

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Iris

Iris

De grote Rewild basecamp chief en rots in de branding als de gidsen op pad zijn. Maar kan ook zeer wel alle seizoenen gesignaleerd worden in Scandinavië. Of in de natuur van de Benelux, wandelend door de bossen. Verschijning al dan niet met daktent. 

Gydo

Zoekt zijn broodnodige portie natuur lokaal in het groen en leert je alles over eetbare planten, de kunst van het wildplukken en wat voor lekkers je ervan kan maken. Naast educatie over de natuur krijgt Gydo energie van initiatieven die de wereld duurzamer maken.

Milou

Milou

Jong geleerd is oud gedaan, want een leven lang reizen en avontuur. Haar hedendaagse verschijningsvorm is wildernisgids en een rugzak is haar belangrijkste bezitting. Voldoet aan het predicaat aanstekelijk enthousiast en neemt je liever mee ván dan óp de gebaande paden.  

Arri

Arri

Gids voor de innerlijke reis. Outdoorervaring in meerdere landen & continenten en al meer dan 27 jaar doorgewinterd coach van individuen en teams op het hoogste niveau van organisaties in heel Europa.

Anouk

Anouk

Basecamp aanpakker die ook kan worden waargenomen met camera of kokkerellend aan een nieuw wereldgerecht. Vind je haar niet bij Rewild achter de schermen? Dan is ze aan het reizen, schrijft ze wilde reisverhalen, staat ze op de latten, een plank of board.

Koen

Als ervaren Mountain Leader en Heeresbergführer is Koen officieel onze montagnard. Hij leert je alles over bergveiligheid, alpinisme, toerskieën, expeditieklimmen en al het andere. Zuid-Duitsland is zijn tweede thuis en Schotland zijn derde.